schrijft geschiedenis

Over mij

 
Publieksgeschiedenis

Emma Los vertaalt historische kennis naar ‘het grote publiek’. Om wat voor tijd of thema het ook gaat en in welke vorm dan ook. De complexiteit van het verleden vatten in heldere en aantrekkelijke verhalen voor de doelgroep, dat is haar specialiteit.

Producten en diensten

Emma Los doet research voor tentoonstellingen en documentaires, geeft les, lezingen en rondleidingen, en publiceert. Naast populair-historische artikelen en columns in bundels, tijdschriften, kranten en op websites, schrijft ze de laatste jaren vooral boeken. Haar jarenlange ervaring als redacteur bij uitgeverijen als Boom en SUN, bij de gemeente Amsterdam en bij Anno komt daarbij goed van pas.

Werkwijze

Emma Los verzorgt het hele redactieproces van A tot Z: van wens tot daadwerkelijk boek of ander populair-historisch product. In samenspraak met de opdrachtgever stelt ze de kerndoelen vast en bedenkt ze het concept. Ze verricht (archief)onderzoek, neemt interviews af, schrijft de teksten, verzorgt beeld- en eindredactie, werkt samen met andere partners als fotograaf en vormgever, en verliest budget en planning nooit uit het oog.

Doel

Interesse wekken, inzichtelijk maken, inspireren. Emma Los wil historische kennis zo presenteren, dat deze niet alleen zo veel mogelijk mensen bereikt, maar vooral persoonlijk raakt. Daarbij streeft ze naar verbinding, in alle opzichten: tussen de wens van de opdrachtgever en die van het beoogd publiek, tussen het verre verdwenen verleden en de steeds veranderende werkelijkheid van vandaag, tussen het grote verhaal en het opmerkelijke detail.